ترکیه

آزمون یوس چیست؟

آزمون یوس چیست؟

فهرست مطالب

آزمون YOS  چیست؟

تحصیل در ترکیه و فرصت‌های آموزشی در این کشور برای دانش‌آموزان و داوطلبان از سرتاسر جهان جذابیت زیادی دارد. یکی از مراحل اصلی ورود به دانشگاه‌های ترکیه، شرکت در آزمون های ورودی می باشد. این آزمون می‌تواند یا آزمون یوس ( YOS ) باشد یا آزمون SAT.

آزمون YOS به خصوص برای افرادی مناسب است که به زبان ترکی تسلط دارند. این آزمون بر اساس مهارت‌های زبان ترکی طراحی شده است و به شما اجازه می‌دهد تا در دانشگاه‌های دولتی ترکیه در رشته‌های مختلف تحصیل کنید. این امکان به دانشجویان ارائه می‌شود تا از تخفیف‌های شهریه بهره‌مند شوند.

هزینه تحصیل در ترکیه را می‌توان با دیگر گزینه‌های مهاجرت تحصیلی به ترکیه مقایسه کرد که شامل تحصیل در ایتالیا، روسیه یا حتی تحصیل در اروپا می‌شود. هر یک از این گزینه‌ها مزایا و معایب خود را دارند و انتخاب به موازات شرایط شخصی و ترجیحات شما بستگی دارد. در این مقاله، به جزئیات آزمون YOS، منابع مفید برای آمادگی، و شرایط ثبت‌نام می‌پردازیم. اگر نیاز به راهنمایی خاص دارید، با متخصصین ما در اپلای چی تماس بگیرید تا به شما در انتخاب بهترین مسیر تحصیلی کمک کنند.

در مورد اینکه آزمون یوس چیست وب سایت yos به طور کامل اینطور بیان میکند که :

YÖS is an examination taken by international students who wish to study Associate’s and Bachelor’s Degree at Higher Education Institutions in Turkey. The results obtained from this exam can be used to apply for the quotas allocated by Higher Education Institutes for international students. This examination was conducted by Student Selection and Placement Center (ÖSYM) till 2010. The Examination for International Students has been started to be conducted by Universities in Turkey by a decision taken in 2011.

ترجمه : YÖS آزمونی است که توسط دانشجویان بین المللی که مایل به تحصیل در مقاطع کاردانی و کارشناسی در موسسات آموزش عالی در ترکیه هستند، گرفته می شود. نتایج به دست آمده از این آزمون می تواند برای درخواست سهمیه های اختصاص یافته توسط موسسات آموزش عالی برای دانشجویان بین المللی مورد استفاده قرار گیرد. این آزمون تا سال 2010 توسط مرکز انتخاب و جایابی دانشجو (ÖSYM) انجام می شد. آزمون دانشجویان بین المللی پس از تصمیمی که در سال 2011 اتخاذ شد توسط دانشگاه های ترکیه به صورت جداگانه انجام می شود.

آزمون یوس :

آزمون یوس (YÖS) یک مفهوم مهم در مسیر تحصیلی دانشجویانی است که قصد تحصیل در کشور ترکیه را دارند. این آزمون نقش اساسی در فرآیند پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های ترکیه دارد. ترکیه به عنوان مقصد تحصیلی برای ایرانیان یک گزینه بسیار جذاب به حساب می‌آید، زیرا فرهنگ ترکیه به نسبت به فرهنگ ایران نزدیکتر است و دارای دانشگاه‌های معتبری برای تحصیل می‌باشد.

آزمون یوس به ویژه برای داوطلبان تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه الزامی است. این آزمون مختص افراد خارجی است و افرادی که در ترکیه زندگی می‌کنند، نمی‌توانند در آن شرکت کنند. آزمون یوس معمولاً به عنوان یک معیار تعیین کننده برای پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های ترکیه در نظر گرفته می‌شود.

قبلاً، آزمون یوس به صورت مرکزی توسط یک سازمان مشخص برگزار می‌شد، مشابه آزمون کنکور سراسری در ایران. اما در حال حاضر، هر دانشگاه ترکیه برای خودش یک آزمون جداگانه دارد. این به این معناست که اگر در یکی از دانشگاه‌ها در آزمون یوس قبول شوید، نمره این آزمون فقط برای آن دانشگاه خاص و دانشگاه‌های مشابه آن قابل استفاده است. با این حال، آزمون‌ها در دانشگاه‌های مختلف ترکیه به طور کلی شبیه به یکدیگر هستند، اما فرآیند پذیرش و معیارها ممکن است در هر دانشگاه متفاوت باشند.

آزمون YOS به دو بخش اصلی تقسیم می‌شود و اطلاعات کاملی در مورد این آزمون می‌تواند به شما در انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی کمک کند:

اطلاعات کلی و مورد نیاز برای شرکت در آزمون یوس ترکیه

بخش اول آزمون YOS شامل سوالاتی در زمینه‌های هوش و ریاضی می‌باشد. این بخش توانایی شما در این زمینه‌ها را ارزیابی می‌کند. آمادگی خوب در این بخش می‌تواند به شما در کسب نمره‌ی مطلوب کمک کند.

بخش دوم آزمون YOS مرتبط با زبان ترکی استانبولی است. این بخش به تست تسلط شما به زبان ترکی و درک مطلب در این زبان می‌پردازد. اگر قبلاً زبان ترکی را بلد نیستید، باید به آمادگی آن نیز اهمیت دهید.

باید توجه داشت که برخی دانشگاه‌ها الویت‌های مختلفی برای انتخاب دانشجو دارند. بعضی از آنها ممکن است شرط معدل برای تحصیل در ترکیه را بیشتر مورد توجه قرار دهند و حتی آزمون YOS را به عنوان معیار اصلی در نظر نگیرند. همچنین، برخی دانشگاه‌ها ممکن است درخواست‌ها را به اساس مدارکی مانند TOEFL، IELTS، GRE یا GMAT ارزیابی کنند و اگر شما یکی از این مدارک را داشته باشید، ممکن است از شما در زمینه تسلط به زبان ترکی آزمون نگیرند.

در نهایت، یادآوری مهم این است که برای موفقیت در آزمون YOS، آمادگی و تمرین مداوم ضروری است. این آزمون یکی از مراحل اصلی در راه تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه است.

شاخصه بررسی

اطلاعات کلی

( امکان تفاوات برای دانشگاه های مختلف وجود دارد )

تعداد سوالات آزمون یوس

80 سوال چهار گزینه ای

زمان پاسخگویی به سوالات یوس

بین 80 تا 100 دقیقه

منابع سوالات آزمون یوس

ریاضیات پایه، هوش، هندسه ( در برخی آزمون فیزیک نیز وجود دارد)

ضریب سوالات امتحان یوس

با توجه به دانشگاه متغیر است

نمره آزمون یوس

از صد نمره

زبان آزمون یوس

تک زبان و چند زبان

برگزاری آزمون یوس به صورت کاغذی یا سیستمی

برگزاری آزمون یوس به صورت کاغذی یا سیستمی

آزمون یوس (YÖS) یکی از مهمترین مراحل در فرآیند پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های ترکیه است. اما یکی از سوالات متداول در مورد این آزمون این است که آیا آن به صورت کاغذی یا سیستمی (آزمون آنلاین) برگزار می‌شود. در ادامه این سوال را توضیح می­دهیم:

– روش کاغذی (Paper-Based): در گذشته، بسیاری از آزمون‌ها به صورت کاغذی برگزار می‌شدند. آزمون یوس نیز از این روش برای سال‌های متمادی استفاده می‌کرد. در روش کاغذی، داوطلبان سوالات را بر روی کاغذ مشاهده می‌کنند و پاسخ‌های خود را نیز بر روی کاغذ واقعی وارد می‌کنند. این روش به ویژه در کشورهایی مانند ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد.

– روش سیستمی (Computer-Based): با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از سیستم‌های کامپیوتری، آزمون‌های سیستمی (آزمون‌های آنلاین) نیز برگزار می‌شوند. در روش سیستمی، داوطلبان سوالات را بر روی کامپیوترهای شخصی یا دستگاه‌های مشابه مشاهده می‌کنند و پاسخ‌های خود را با استفاده از صفحه کلید کامپیوتر وارد می‌کنند. این روش معمولاً در کشور ترکیه مورد استفاده قرار می‌گیرد و به وسیله سرورهای کمبریج پشتیبانی می‌شود.

باید توجه داشت که نوع آزمون (کاغذی یا سیستمی) ممکن است بسته به دانشگاه یا مؤسسه مورد نظر و تعداد شرکت‌کنندگان متغیر باشد. برخی دانشگاه‌ها ممکن است تصمیم به برگزاری آزمون به صورت کاغذی بگیرند، در حالی که دیگران از روش سیستمی استفاده می‌کنند. بهتر است قبل از ثبت نام در آزمون یوس، اطلاعات مربوط به نوع آزمون را از دانشگاه یا مؤسسه مورد نظر خود بدست آورید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن برای آزمون آمادگی کنید.

شرایط لازم برای شرکت در آزمون یوس ترکیه

شرایط لازم برای شرکت در آزمون yos ترکیه

شرایط لازم برای شرکت در آزمون یوس (YOS) ترکیه، مهمترین اقدامات مرحله‌ای برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه را تعیین می‌کند. برای روشن‌تر شدن در مورد این شرایط، می‌توانیم به طور دقیق‌تر به آنها پرداخته و این نکات را توضیح دهیم:

  1. تبعه ترکیه نبودن: آزمون یوس ترکیه برای دانشجویان خارجی برگزار می‌شود. بنابراین، اولین شرط برای شرکت در این آزمون این است که تبعه ترکیه نباید باشید. این آزمون به ویژه برای داوطلبان از کشورهای دیگر که تمایل دارند در ترکیه تحصیل کنند، اهمیت دارد.
  2. مدرک دیپلم یا دانش آموز پیش دانشگاهی: شرکت‌کنندگان باید دیپلم دبیرستانی را در کشور خود داشته باشند یا در سال چهارم دبیرستان (پیش دانشگاهی) باشند. برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه، معمولاً باید مدارک پیش دانشگاهی خود را نیز ارائه دهید.میتوانید سایر شرایط تحصیل با مدرک دیپلم را در مطلب تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم مطالعه بفرمایید.
  3. تسلط به زبان ترکی استانبولی: اگر قصد دارید در دانشگاه‌های ترکیه به ترکی استانبولی تحصیل کنید، تسلط به این زبان ضروری است. برخی دانشگاه‌ها تا مرحله انتخاب واحد نیز به تسلط به زبان ترکی استانبولی اصرار دارند. بنابراین، تسلط به این زبان می‌تواند در موفقیت شما در تحصیل و زندگی در ترکیه تأثیر گذار باشد.
  4. تحصیل به زبان انگلیسی: برخی دانشگاه‌ها در ترکیه به زبان انگلیسی نیز تدریس می‌کنند. اگر قصد دارید به انگلیسی تحصیل کنید، می‌توانید به جای آزمون یوس، مدارک بین‌المللی مانند آیلتس (IELTS) را ارائه دهید تا به دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان ترکیه پذیرش بگیرید. این گزینه مخصوص داوطلبانی است که به زبان انگلیسی ترجیح می‌دهند یا تسلط به زبان ترکی را ندارند.

به طور کلی، شرایط ویژه برای شرکت در آزمون یوس ترکیه بسته به نوع تحصیل و زبان انتخابی شما متغیر خواهد بود. بنابراین، مهم است که اطلاعات دقیق و بروز در مورد شرایط و نیازهای دانشگاه‌های مورد نظر خود را دریافت کنید و به اهداف تحصیلی و زندگی‌تان در ترکیه پی ببرید.

سختی آزمون یوس

 

میزان سختی آزمون یوس

آزمون YOS به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای سنجش توانایی داوطلبان در مواد مختلف شناخته می‌شود. این آزمون، نه تنها مهارت‌های ریاضی و هندسه، بلکه همچنین تسلط داوطلبان به زبان ترکی را ارزیابی می‌کند. در واقع، موفقیت در YOS به شدت به سطح آمادگی و تسلط فردی برمی‌گردد.

تا چه حد YOS برای یک شخص دشوار است، وابسته به تدریس پیشین و میزان تمرین و تعهد شخصی اوست. با این حال، می‌توان گفت که با تمرین و تلاش، این آزمون به نسبت قابل پیش‌بینی و قابل پیشروی است. در نتیجه، اگر کسی با عزم و اراده کافی و زمان و تلاش لازم را صرف آمادگی برای YOS کند، می‌تواند با موفقیت این آزمون را پشت سر بگذارد.

در نهایت، می‌توان ادعا کرد که YOS، مسیری برای بهبود مهارت‌های تحصیلی و حرفه‌ای در ترکیه می‌تواند باشد و با پیگیری مستمر و تلاش مداوم، شما نیز می‌توانید به آن پیش‌بروید.

توصیه می‌شود که یادگیری زبان ترکی به عنوان یک ابزار اساسی در مسیر تحصیلی و زندگی در ترکیه مورد توجه قرار گیرد. اکثر دانشگاه‌های ترکیه به تسلط به زبان ترکی استانبولی به عنوان یک شرط ضروری برای پذیرش دانشجویان متقاضی اصرار دارند. این موضوع به طور مسلم تبدیل به یک چالش مهم در راهی شدن به دانشگاه‌های ترکیه می‌شود.

در این راستا، باید به اهمیت یادگیری زبان ترکی تازه‌آموزان توجه داشت. یادگیری یک زبان جدید به ویژه در محیط‌های تحصیلی، به شما امکان می‌دهد بهتر درک مفاهیم درسی، ارتباط بهتر با اساتید و همکلاسی‌ها، و شرکت فعال‌تر در فعالیت‌های دانشجویی داشته باشید. این مهارت ضروری است تا بتوانید به خوبی از منابع درسی و تحقیقاتی در دانشگاه استفاده کنید.

در ترکیه، دانشگاه‌هایی که به زبان انگلیسی تدریس می‌کنند، اکثراً دانشگاه‌های خصوصی هستند. این دانشگاه‌ها شهریه‌های بسیار بالا دارند و از دانشجویان مبالغ زیادی دریافت می‌کنند. این می‌تواند یک مشکل مالی مهم برای دانشجویان باشد و در نهایت ممکن است تصمیم به تحصیل در دانشگاه‌های دولتی با زبان ترکی تاخیری به همراه داشته باشد.

همچنین، اگر قصد دارید برای مدتی در ترکیه زندگی کنید، یادگیری زبان ترکی اساسی است. بیشتر مردم ترکیه زبان انگلیسی را به خوبی بلد نیستند و بنابراین، تسلط به زبان ترکی به شما کمک می‌کند تا در ارتباط با مردم محلی و گذراندن امور روزمره‌تان به مشکل نخورید. این اهمیتی دارد که در زندگی روزمره خود در کشوری که تحصیل می‌کنید، با موفقیت مواجه شوید و از تجربه‌ی خود لذت ببرید.

شرکت در آزمون یوس

 

شرکت در آزمون YOS

برای شرکت در آزمون یوس (YÖS)، اقدامات آماده‌سازی و ثبت نام مهمی را در پیش می‌گیرید. در ادامه، به چگونگی شرکت در این آزمون و مراحل ثبت نام اشاره می‌کنیم:

  1. تاریخ و مکان ثبت نام: ثبت نام برای آزمون یوس معمولاً در دو دوره زمانی انجام می‌شود، یکی در ماه دسامبر و دیگری در ماه مه. تاریخ‌ها و دقایق دقیق ثبت نام از طریق وب‌سایت دانشگاه‌های مورد نظر اعلام می‌شوند. بنابراین، برای آگاهی از تاریخ‌های دقیق و مکان‌های ثبت نام، به وب‌سایت دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کنید.
  2. پیش‌نیازهای ثبت نام: در مرحله ثبت نام، داوطلبان باید فرم‌های مربوط به آزمون و مدارک مورد نیاز را ارائه دهند. این مدارک ممکن است شامل اطلاعات هویتی دقیق و بدون هیچ تغییر یا علائم اختصاری باشد. همچنین، باید یک عکس گذرنامه به فرم ثبت نام پیوست شود. این عکس باید ظرف سه ماه گذشته باشد تا اعتبار داشته باشد.
  3. دقت در اطلاعات: دقت در وارد کردن اطلاعات هویتی بسیار مهم است. هر گونه اشتباه یا ابهام در اطلاعات می‌تواند عواقب ناشی از اشتباهات در ثبت نام را به همراه داشته باشد. بنابراین، دقت و صحت اطلاعات موجود در فرم ثبت نام بسیار حائز اهمیت است.
  4. مراجعه به وب‌سایت‌های دانشگاه‌ها: هر دانشگاه ممکن است دارای شیوه‌نامه و مقررات خاص خود برای ثبت نام باشد. بنابراین، به وب‌سایت دانشگاه‌هایی که قصد دارید در آنها ثبت نام کنید، مراجعه کنید و دستورالعمل‌ها و نکات خاص ثبت نام را به دقت مطالعه کنید.

در نهایت، مهمترین نکته این است که ثبت نام در آزمون یوس مرحله مهمی از راه به دانشگاه‌های ترکیه است. به دقت اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری کنید و تمام مراحل ثبت نام را با دقت انجام دهید تا بتوانید به بهترین نحو در آزمون عمل کنید و پذیرش دانشگاه دلخواه خود را در ترکیه بدست آورید.

نام دانشگاه

هزینه آزمون

دانشگاه استانبول (istanbul university)

اعلام نشده

دانشگاه مایس (Ondokuz Mayis)

اعلام نشده

دانشگاه ساکاریا (Sakarya University)

اعلام نشده

دانشگاه دوملوپینار (Dumlupinar University)

اعلام نشده

دانشگاه ماردین آرتوکلو (Mardin Artuklu University)

اعلام نشده

دانشگاه کاستامونو (Kastamonu University)

اعلام نشده

دانشگاه چوکور اووا (Cukurova University)

اعلام نشده

دانشگاه اولوداغ (Uludag University)

اعلام نشده

دانشگاه مرسین (Mersin University)

اعلام نشده

دانشگاه آتاتورک (Ataturk University)

اعلام نشده

دانشگاه هاران (Harran University)

اعلام نشده

دانشگاه ارجیس (Erciyes University)

اعلام نشده

دانشگاه آنکارا (Ankara Univeristy)

اعلام نشده

دانشگاه اگه (Ege University)

اعلام نشده

دانشگاه دوکوز ایلول (Dokuz Eylul University)

اعلام نشده

دانشگاه مارمارا (Marmara University)

اعلام نشده

دانشگاه جراح پاشا (Cerrahpasa University)

اعلام نشده

دانشگاه آکدنیز (Akdeniz University)

اعلام نشده

با اعلام هزینه آزمون هر دانشگاه جدول فوق فورا بروزرسانی خواهد شد

راهنمای ثبت‌نام در آزمون یوس

 

راهنمای ثبت نام در آزمون yos

1.زمان ثبت‌نام:

 ثبت‌نام در آزمون یوس معمولاً در ماه‌های بهمن آغاز می‌شود. اما باید توجه داشت که زمان ثبت‌نام و روز برگزاری آزمون برای هر دانشگاه و مؤسسه متفاوت است. تاریخ‌های ثبت‌نام را از وب‌سایت دانشگاه یا مؤسسه مورد نظر خود بررسی کنید. عموماً تمامی تاریخ‌های ثبت‌نام در حوالی ماه بهمن ماه هستند و تنها در روز ثبت‌نام با یکدیگر متفاوتی دارند.

  1. هزینه آزمون:

هزینه آزمون یوس بسته به دانشگاه و مؤسسه متفاوت است و باید از طریق وب‌سایت دانشگاه یا مؤسسه مربوطه پرداخت شود. در سال ۲۰۲۳، هزینه آزمون بین ۱۰۰ تا ۱۳۰۰ لیر ترکیه بوده است. باید توجه داشت که هزینه آزمون در داخل ترکیه و خارج از آن ممکن است متفاوت باشد.

  1. مراحل ثبت‌نام: همانطور که در بخش قبل هم گفته شده است برای ثبت‌نام در آزمون یوس، ابتدا به وب‌سایت دانشگاه یا مؤسسه مربوطه مراجعه کنید. سپس فرم ثبت‌نام را پر کنید و مدارک مورد نیاز از جمله اسکن صفحه اول پاسپورت را آپلود کنید. بعد از ارسال فرم، ایمیل تأییدیه را دریافت خواهید کرد که شامل شماره درخواست خود است و با استفاده از آن، حساب کاربری شما در دانشگاه یا مؤسسه انتخابی فعال می‌شود.
  2. نام کاربری و کلمه عبور: پس از دریافت ایمیل تأییدیه، نام کاربری و کلمه عبور خود را تأیید و اطلاعات درخواستی را تکمیل کنید. این اطلاعات برای پیگیری و انجام مراحل بعدی ثبت‌نام اهمیت دارند.
  3. ارسال مدارک: در مرحله بعد، باید به سایت دانشگاه یا مؤسسه ثبت‌نام کنید و تمامی اطلاعات مورد نیاز را تکمیل کرده و مدارک لازم را ارسال نمایید. این مدارک ممکن است شامل اسکن پاسپورت، مدرک تحصیلی و سایر مدارک مورد نیاز باشد.
  4. دریافت کارت ورود به جلسه آزمون: در نهایت، باید منتظر دریافت کارت ورود به جلسه آزمون باشید که تا حدود ۱ تا ۲ هفته قبل از برگزاری آزمون یوس به شما ارسال می‌شود.
  5. زبان در آزمون یوس (YÖS)

 زبان در آزمون یوس معمولاً به عنوان یک انتخاب مهم در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. این امکان به داوطلبان می‌دهد تا زبانی برای آزمون انتخاب کنند.

  • ترکی: برخی از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی ترکیه، زبان ترکی را به عنوان زبان اصلی برگزاری آزمون یوس انتخاب می‌کنند. این معمولاً در دانشگاه‌های ترکیه اتفاق می‌افتد و برای داوطلبانی که ترکی را بلد نیستند، یادگیری این زبان ضروری است.
  • انگلیسی: زبان انگلیسی نیز یکی از زبان‌های متداول در آزمون یوس است. بسیاری از دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها امکان شرکت در آزمون یوس به زبان انگلیسی را ارائه می‌دهند. این گزینه مناسب برای داوطلبانی است که به زبان انگلیسی مسلط هستند و قصد ادامه تحصیل در دوره‌های انگلیسی‌زبان را دارند.
  • زبان‌های دیگر: در بعضی موارد، دانشگاه‌ها امکان شرکت در آزمون یوس به زبان‌های دیگر مانند فرانسوی، آلمانی، روسی، عربی و حتی فارسی را فراهم می‌کنند. این امکان به دانشجویان بین‌المللی که به دنبال تحصیل در رشته‌های مشخصی هستند، ارائه می‌شود. بنابراین، داوطلبانی که علاقه به شرکت در آزمون یوس دارند، باید از انتخاب زبان مناسب برای آزمون خود اطمینان حاصل کنند و بر اساس آن آمادگی خود را برای آزمون انجام دهند. همچنین، مهم است که قبل از ثبت‌نام، دقیقاً مشخصات زبان آزمون را در دانشگاه یا دانشکده مورد نظر بررسی کنند.

اعتبار و کاربرد آزمون یوس (YÖS)

آزمون یوس یکی از مهمترین آزمون‌ها برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه است که زیر نظر سازمان سنجش ترکیه به آدرس https://www.yok.gov.tr/ می باشد. این آزمون برای دانشجویانی که از کشورهای دیگر تمام شرایط تحصیل در دانشگاه‌های این کشور را دارند، ضروری است.

  • اعتبار آزمون یوس:

آزمون یوس تنها در کشور ترکیه و قبرس شمالی برگزار می‌شود و اعتبار آن به مدت دو سال معتبر است. این به این معنی است که نمره‌های آزمون یوس شما تنها برای دو سال قابل استفاده در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی این دو کشور خواهند بود. پس اگر قصد تحصیل در این دو کشور را دارید، باید در دوره زمانی دو ساله از نتایج آزمون استفاده کنید.

  • کاربرد در دانشگاه‌های مختلف:

آزمون یوس عمدتاً برای ورود به دوره‌های لیسانس در رشته‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شاخه‌ها شامل علوم پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، مهندسی، هنر، حقوق و علوم انسانی می‌شوند. بنابراین، اگر تمایل به تحصیل در یکی از این رشته‌ها در دانشگاه‌های ترکیه دارید، آزمون یوس برای شما ضروری است.البته برخی از این دانشگاه ها مورد تایید وزارت بهداشت و وزارت علوم ایران نیز هستند که شما لیست این دانشگاه ها را می توانید از لینک های زیر مطالعه بفرمایید:

  1. لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت
  2. دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم
  • عدم اعتبار بین‌المللی:

مهمترین نکته این است که آزمون یوس اعتبار بین‌المللی ندارد و به عبارت دیگر، تنها برای مواقع خاصی مناسب است. اگر قصد تحصیل در کشورهای دیگر را دارید یا به دانشگاه‌های خارج از ترکیه و قبرس می­خواهید بروید، بهتر است سایر آزمون‌های بین‌المللی مانند آیلتس یا تافل را در نظر بگیرید.

بنابراین، اگر تصمیم به تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه یا قبرس شمالی دارید و شرایط لازم را دارا می‌باشید، آزمون یوس می‌تواند در مسیر تحصیلی شما کمک کند. با اهمیت اعتبار آزمون و شرایط ویژه‌ای که برای آن وجود دارد، انتخاب درست را انجام دهید تا به بهترین نحو در تحصیلات عالی پیش بروید.

راهنمای اعتراض به نتایج آزمون یوس (YÖS)

 

راهنمای اعتراض به نتایج آزمون یوس ترکیه

آزمون‌ها و امتحانات برای دانشجویان یکی از مراحل حیاتی در تحصیلات عالی به شمار می‌روند. اما گاهی اوقات، شما ممکن است اعتراضی به نتایج اعلام شده داشته باشید. در آزمون یوس ترکیه نیز، شما این امکان را دارید. در ادامه، راهنمایی در مورد اعتراض به نتایج آزمون یوس ارائه می‌شود:

  1. اطلاع از مهلت اعتراض: مهمترین نکته این است که باید به مهلت اعتراض توجه کنید. هر دانشگاه ممکن است زمان مشخصی برای اعتراض مشخص کند، و این زمان معمولاً محدود است. بنابراین، به وب‌سایت دانشگاهی که در آن آزمون داده‌اید مراجعه کنید و تاریخ‌ها و مهلت‌های مربوط به اعتراض را بررسی کنید.
  2. جمع‌آوری مستندات: قبل از اقدام به اعتراض، اطمینان حاصل کنید که دارای مستندات و دلایل قوی برای اعتراض خود هستید. اگر نمره‌های شما اشتباهاً بهترین عملکرد شما در آزمون را نشان نداده‌اند، باید این امور را به وسیله‌ی اسناد و شواهد قوی تأیید کنید.
  3. تکمیل فرم اعتراض: دانشگاه‌ها عموماً فرم‌های خاصی برای اعتراض به نتایج آزمون تعریف می‌کنند. این فرم‌ها را به دقت پر کنید و تمام اطلاعات مورد نیاز را فراهم کنید. همچنین، دلایل و مستنداتی که اعتراض شما را تأیید می‌کنند، را در فرم ذکر کنید.
  4. پرداخت هزینه اعتراض: عملیات اعتراض معمولاً با هزینه‌ای همراه است که شما باید پرداخت کنید. اگر اعتراض شما پذیرفته شود، ممکن است هزینه به شما بازگردانده شود. اما اگر اعتراض تایید نشود، هزینه به عهده شما خواهد بود.
  5. ارسال فرم اعتراض: بعد از تکمیل فرم اعتراض و جمع‌آوری مستندات، آن را به دانشگاه مورد نظر خود ارسال کنید. به مهلت‌های مشخص شده توسط دانشگاه توجه کنید و فرم را به موقع ارسال کنید.

در نهایت، اعتراض به نتایج آزمون یوس امکانی است که به شما اجازه می‌دهد نسبت به نمره‌ها و امتیازات خود اعتراض کنید. اگر اعتراض شما تایید شود، تصحیح نمرات صورت می‌گیرد و ممکن است به نفع شما تغییر کند. بنابراین، اگر معتقدید که نمره‌های شما اشتباهاً اعلام شده‌اند یا دلایل قانونی برای اعتراض دارید، به دقت اقدام کنید تا حقوق خود را حفظ کنید.

سوالات متداول :

آزمون یوس چیست؟

 YÖS آزمونی است که توسط دانشجویان بین المللی که مایل به تحصیل در مقاطع کاردانی و کارشناسی در موسسات آموزش عالی در ترکیه هستند، گرفته می شود. نتایج به دست آمده از این آزمون می تواند برای درخواست سهمیه های اختصاص یافته توسط موسسات آموزش عالی برای دانشجویان بین المللی مورد استفاده قرار گیرد. این آزمون تا سال 2010 توسط مرکز انتخاب و جایابی دانشجو (ÖSYM) انجام می شد. آزمون دانشجویان بین المللی پس از تصمیمی که در سال 2011 اتخاذ شد توسط دانشگاه های ترکیه به صورت جداگانه انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *